Sanni Seppelin logo
Symbioosi – Tallipäiväkirja11.4.2020

Käytiin kävelyllä, minä ja Ronja, sekä hauvelit Alma ja Elsa. Ronjaa ei alkuun oikein huvittanut lähteä, mutta tuli kuitenkin kun vähän suostuttelin. Käytiin lammella, ja siellä päästin Ronjan vapaaksi. Ronja lähti tallille päin, mutta kun huomasi, ettei heti koirien kanssa seurattukkaan, jäi odottamaan.

Kuljettiin kotiin päin, Ronja edellä. ”Mennäänkö metsän kautta?” Kysyin ja poikkesin polulta metsään, Ronju ja koirat seurasivat heti. Metsässä Ronja söi mustikan varpuja ja minä poimin kanervaa. Huomattiin, että Reino-issikka tulikin tietä pitkin Idan ja Saimin kanssa. Vasta toinen kerta, kun joku tallin hevosista tulee vastaan Ronjan ollessa vapaana. Nyt Ronjalla oli vieläpä kiima, ja etenkin Reino oli Ronjalle tällöin mieleinen.

Kuljettiin yhteisestä ajatuksesta Reinon luo. Ronja päätti jäädä metsän puolelle syömään, kun itse poikkesin tielle juttelemaan Idan ja Saimin kanssa. ”No me tästä mennään.” Sanoin ja lähdin kulkemaan tallille päin, sisimmässäni kutsuen Elsaa, Almaa ja Ronjaa. Kaikki tulivat! Ollaan oma laumamme! Symbioosi.
Image
Sanni Seppelin

Luonto ja eläimet puhuvat, kun pysähtyy kuuntelemaan.