Sanni Seppelin logo
KUVATAITEILIJA

Sanni Seppelin
Olen Sanni Seppelin, Jyväskylässä rescue-koira Minttuni kanssa asusteleva kuvataiteilija. Valmistuin kuva-artesaaniksi Pekka Halosen akatemiasta vuonna 2013, pääaineenani taidemaalaus. Taiteen ohella olen viettänyt kaiken aikani hevosten kanssa. Värikkäissä teoksissani pääosassa ovatkin usein hevoset.

Image
Yhteys luontoon sekä ystävyys muiden eläinten kanssa on aina ollut tärkein asia elämässäni. Sitä taiteeni usein kuvastaa.

Kasvoin Helsingissä ja jo lapsena minulle oli selvää, että se mitä elämässä tahdon tehdä, on maalata ja olla hevosten kanssa. Kuvataide yläasteelta jatkoin opiskelemaan taidetta kuvataidelukioon, josta polku johti opiskelemaan lisää taidetta Pekka Halosen akatemiaan. Vuonna 2013 muutin hevoseni perässä Jyväskylään, jonka rauhalliseen rytmiin ja kumpuileviin maisemiin kotiuduin.

Toimin pitkään sivutoimisena yrittäjänä, kunnes siirryin päätoimiseksi yrittäjäksi vuonna 2023. Vuosien varrella olen kuvittanut kirjoja, tehnyt sarjakuvia ja kuvituksia lehtiin ja mainoksiin, maalannut muraaleja ja erilaisia tilaustöitä, sekä toteuttanut logoja yrityksille.

Image
Taiteen tekeminen on matka, jonka määränpäätä ei aina tarvitse tietää. Maalatessa uppoudun ajattomaan läsnäolon tilaan, jossa lyhyt hetki voi tuntua ikuisuudelta ja toisinaan taas monta tuntia hujahtajaa hetkessä. Välillä on hyvä pitää tauko, hengähtää ja katsoa vähän kauempaa.
Image

Taiteen tekemisen ohessa olen viettänyt kaiken aikani hevosten kanssa.

Elämäni aikana olen ollut kolmen hevosen omistama ja yhteisiä kavioliittovuosia onkin kertynyt heidän kanssaan jo kaksikymmentä. Hevosten kanssa tärkeintä minulle on aina ollut aidon yhteyden ja ystävyyden löytäminen, se että tunne on molemminpuoleinen. Lisää ajatuksiani hevosista pääset lukemaan blogistani.

Työhuoneeni sijaitsee Jyväskylässä Kramsunkadulla. Sieltä minut löytää elämänkumppanini, rescue-koira Mintun kanssa.


Image
"Hevosten kanssa tärkeintä minulle on aina ollut aidon yhteyden ja ystävyyden löytäminen, se että tunne on molemminpuoleinen."