Sanni Seppelin logo
Ehkä edellisessä elämässä olin hevonenÄitini hevosrakkaus periytyi minulle, ja osasin hirnua, ennen kuin puhuin ihmisten sanoilla. Olen viettänyt hevosten kanssa koko ikäni, eli 35 vuotta. Elämäni aikana olen ollut kolmen hevosen omistama, ja yhteisiä kavioliittovuosia heidän kanssaan minulle on kertynyt jo kaksikymmentä.

Lapsena koin, että olin syntynyt väärään kehoon, minusta olisi pitänyt tulla hevonen. Ajattelin, että ehkä edellisessä elämässäni olin ollut hevonen, sillä niin suuri oli kaipuuni hevosten seuraan.

Minua ei ole koskaan niinkään kiinnostanut hevosten kanssa ratsastus, tai muu tekeminen, vaan se, että voin olla osa hevoslaumaa. Tuntea yhteyttä, ystävyyttä ja yhteenkuuluvuutta hevosten kanssa, ja että tunne on molemminpuoleinen.

Muistan kun lapsena ensimmäistä kertaa kuulin toteamuksen, että ihminen ei voi koskaan korvata hevoselle toista hevosta. Tämä sai minut hyvin surulliseksi. Ajatus siitä, että ihmiskehossa oleminen, olisi este sille, minkä hevoskeho luonnollisesti mahdollistaisi, tuntui suurelta vääryydeltä.

Myöhemmin olen todennut, että asia ei ole niin yksiselitteinen. Nyt kun olen ihmiskehossa, voin paljon paremmin auttaa hevosystäviäni selviämään täällä ihmisten luomassa maailmassa, kuin jos olisin hevosena heidän kanssaan.

Olen myös saanut kokea monia hetkiä, jolloin hevosystäväni on valinnut minun seurani lajitovereidensa sijaan. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö hevonen tarvitsisi hevosta, vaan että ihminen voi olla hevoselle yhtä tärkeä ystävä, kuin toinen hevonen hänelle on.

Kasvoin käyden naapurissamme pienellä yksityistallilla. Lisäksi kävin ratsastuskoulussa tunneilla, mutta vaihdoin ratsastuskoulua usein, sillä en viihtynyt niissä. Haaveilin aina omasta hevosesta, hevosesta, jonka kanssa saisi tehdä kaikkea muutakin kuin vain ratsastaa.

Kun olin 14-vuotias, tapasin hevosen josta oli tuleva omani. Se oli Stella, kaunis musta tulinen tamma. Stellan kanssa saimme 14 yhteistä vuotta. Stellan kuoltua elämääni saapui tamma nimeltä Ronja, ja Ronjan lähdettyä enkeliksi, polkuni yhtyi taas Stellan varsan Equn kanssa. Näistä hevosista pääset lukemaan lisää muissa blogi teksteissäni.

 
Image
Sanni Seppelin

Luonto ja eläimet puhuvat, kun pysähtyy kuuntelemaan.